Danas je u povodu 15. oktobra, Međunarodnog da

Danas je u povodu 15. oktobra, Međunarodnog dana bijelog štapa, Javna ustanova Muzej istočne Bosne Tuzla, u saradnji sa Udruženjem građana oštećenog vida Tuzla, upriličila otvaranje taktilne izložbe “ETNOLOGIJA NA VRHOVIMA PRSTIJU” autorice Vesne Isabegović. Na izložbi su prezentovani eksponati vezani za svakodnevni život u Tuzli krajem 19. i početkom 20. vijeka. 

Sa velikim zadovoljstvom zaposlenici Muzeja su ugostili djecu iz Centra za slijepu i slabovidnu djecu i omladinu iz Sarajeva, goste iz udruženja slijepih i slabovidnih grada Vukovara te članove Udruženja građana oštećenog vida Tuzla.

Izložba će biti otvorena do 3. decembra, čijim zatvaranjem će biti obilježen Međunarodni dan osoba sa invaliditetom.

Muzej istočne Bosne nastoji promijeniti dosadašnju negativnu praksu i poboljšati dostupnost kulturno-istorijskog naslijeđa slijepim i slabovidim osobama postavljanjem taktilne izložbe eksponata iz etnološke zbirke Muzeja, štampanjem taktilne brošure i izradom audio vodiča. 

Pristup Muzeju i Izložbi je omogućen i osobama u invalidskim kolicima., kao i svim drugim zainteresovanim posjetiocima.

Budimo ljudi, uklonimo barijere.

Nova stalna postavka u OŠ Tojšići

Nova stalna postavka u OŠ Tojšići Povodom 31. godišnjice Regionalnog savjetovanja Patriotske lige SI Bosne u Tojšićima kod Kalesije otvorena je nova stalna postavka u

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com